Kurum Adı : Aliağa Ortaokulu
WEB Adresi : http://aliagaortaokulu.meb.k12.tr
Adres : Kazım Dirik Mah. 379 Sok Aliağa/İzmir

VİZYON
Yarının büyükleri olan öğrencilerimiz, aileleri ve sosyal çevremiz için eğitim ve öğretimde daima kaliteyi yüksek tutan, sürekli değişen ve gelişen bir kurum olabilmektedir. Dünya standartlarını yakalama yolunda demokratik, laik, çağdaş bireyler yetiştirebilmektir.

MİSYON
Bilgi toplumunun ihtiyaçlarına cevap verebilen, sağlam karakterli, özgüvenli, bilgili ve becerili, objektif, ekip çalışmalarına yatkın, paylaşmayı bilen, kültürlü, Atatürk İlke ve inkılaplarını özümsemiş ve bunları kendine şiar edinmiş bireyler olmaları için varız.

BAŞARILAR
2017/2018 Eğitim Öğretim yılında 245 öğrencimiz Teşekkür, 159 öğrencimiz Taktir almıştır.

Öğretmen Sayısı : 39
Rehber Öğretmen Sayısı : 2
Öğrenci Sayısı : 544
Öğretim Şekli : TAM GÜN
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08:50 - 15:20
Derslik Sayısı : 26 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 1 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : 1 Müzik Sınıfı Sayısı : 1
Yabancı Dil : İngilizce - Almanca İnternet Bağlantısı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 0
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 0
Misafirhane : 0 Kütüphane : 0
Kantin : 0 Revir : 0
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi : Yok
Pansiyon Bilgisi : Yok
Isınma Şekli : DOĞALGAZ

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz Aliağa ilçe Merkezindedir
Ulaşım :
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi :

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri : 2018 LGS´ de Türkiye Geneli yüzdelik dilimlerinde %0,38 - % 72 arasında 107 öğrencimiz bulunmaktadır.
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu : 107 Öğrencimiz bir üst öğrenime devam etmektedir.
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : % 100

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler : Okul ve ilçe içinde yapılan futbol, basketbol, voleybol, satranç müsabakaları düzenlenmekte ve okulumuz öğrencileri bu etkinliklere %80 oranında katılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikleri : 41 proje ile 4006 Tubitak Bilim Fuarı ile bu yıl Fen laboratuvarına alınan "3 Boyutlu Eğitim Seti" materyalı kazandırılmıştır.
Proje Çalışmaları :